Усім українцям треба бути готовими до відключення світла, води й тепла, зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону.

«У найближчому майбутньому в нас будуть важкі часи, тому треба нам усім підготуватися, по-перше, до економії електроенергії, а по-друге, до можливих віялових відключень, якщо удари продовжаться. Ми розуміємо, що в росіян така ціль – залякати українське населення, відключити від води, електрики й теплопостачання взимку. Тому населенню треба готуватися, як і нам усім, до важкої зими», – зазначив він.

За словами Тимошенка, ситуація критична по всій країні, бо всі енергообʼєкти в різних регіонах залежать один від одного. Саме тому всій країні треба готуватися до того, що можуть бути відключення електроенергії, водо- чи теплопостачання.

Водночас електрики, рятувальники й обласні адміністрації працюють цілодобово над тим, щоб ліквідовувати наслідки російських атак.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. За словами президента Володимира Зеленського, станом на 18 жовтня зруйнована майже третина (30%) українських електростанцій.


У вівторок, 18 жовтня, в результаті ракетних обстрілів постражадали обʼєкти енергетичної інфраструктури в Миколаєві, Житомирі, Дніпрі та Києві.

У Києві, за даними Офісу президента, було три влучання в обʼєкт енергетичної сфери на лівому березі Дніпра, у результаті чого він зазнав значних руйнувань. Через це на Троєщині та ще в деяких районах лівого берега відсутнє електро- та водопостачання. Мешканців міста закликали ощадно споживати воду та електроенергію, зробити запаси води в бюветах.


У Мінреінтеграції розповідали, як підготуватися до відключення води й газу. Тут також про те, як зберегти заряд смартфона в разі відсутності електроенергії і що робити, якщо вдома вимкнули електрику.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі