Для балансування енергосистеми в Києві запроваджують графіки погодинних відключень електроенергії, повідомляє ДТЕК.

Від 11 жовтня їх щоденно оприлюднюватимуть на сайті оператора. У графіках будуть позначені адреси й час, протягом якого буде відключена електроенергія.

Очікується, що тривалість відключень не перевищуватиме чотирьох годин.

UPD. ДТЕК опублікувала оновлені графіки відключень світла в Києві на 11 жовтня.

Світло вимикатимуть у три черги:

  • 1 черга – з 8:00 до 12:00 і з 20:00 до 24:00
  • 2 черга – з 12:00 до 16:00
  • 3 черга – з 16:00 до 20:00

У ДТЕК зазначили, що світло вимикатимуть тільки в разі, якщо в «Укренерго» виникне потреба збалансувати енергосистему.

Містян також просять не вмикати потужні електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники, тощо) із 17:00 до 22:00, під час вечірнього піку споживання. У разі необхідності радять вмикати такі прилади після 22:00, коли споживання знизиться.


Через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури в Києві й Київській області сформувався дефіцит енергопотужності. Для того, щоб збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, НЕК Укренерго із 10 жовтня запровадила графіки аварійного відключення електропостачання. У нього потрапили як підприємства, так і житлові будинки.


Під час ракетної атаки 10 жовтня росіяни наносили удари по енергетичній інфраструктурі України. Під приціл потрапили енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра й Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини, увесь південь. Українців попередили, що потрібно бути готовими до віялових відключень електроенергії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі