Україна на 88% готова до осінньо-зимового періоду 2022–2023 років, повідомив голова уряду Денис Шмигаль.

За його словами, Україна накопичила майже 14 мільярдів кубів газу та 2,2 мільйона тонн вугілля.

Міністр енергетики Герман Галущенко відзначив, що на початок опалювального сезону мають накопичити 14,5–15 мільярдів кубів газу, є домовленості щодо імпорту «певного об’єму газу для створення резервного запасу».

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що на цей опалювальний сезон планується реалізувати 5 мільйонів кубометрів дров.

Уряд виділив областям 562 мільйони гривень, щоб придбати 400 тисяч кубометрів деревини для людей на прифронтових територіях.

Усі області також повинні мати готові плани антикризового реагування в разі руйнування об’єктів критичної інфраструктури.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Тарифи на тепло не будуть піднімати. Водночас голова «Нафтогазу» заявляв, що опалювальний сезон почнуть пізніше, а закінчать раніше.

Через війну в Україні уражено 349 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, зокрема, 11 ТЕЦ і три ТЕС.

У «Операторі ГТС» повідомляли, що Україна до опалювального сезону матиме достатньо газу для помірної зими.


Міністерство розвитку громад та територій дало поради, як підготувати свою квартиру чи будинок до опалювального сезону. У КМДА закликали мешканців Києва утеплити вікна й балкони, заклеїти щілини й перевірити лічильники.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі