Біля Голосівського парку збираються демонтувати водонапірну вежу й звести два 24-поверхові будинки впритул до зеленої зони. Новий житловий комплекс «Голосіївські вежі» може з’явитися на вулиці Генерала Родимцева, між будинками 9 та 11.

Забудовник уже встановив паркан, а будівельні матеріали привіз на вантажівці з наліпками ЗСУ, повідомила «Хмарочосу» місцева мешканка Варя Боброва. За інформацією видання, компанія намагається здійснити будівництво з 2005 року.

Забудовник порушує екологічне законодавство, наголошує громада Голосіївського району. Будмайданчик розташований за 20 метрів від парку, водночас згідно із законом будувати дозволено не ближче як за 250 метрів від зеленої зони, відзначає видання.

За словами Бобрової, 27 вересня забудовник привіз будматеріали на вантажівці з перепусткою Нацгвардії на лобовому склі, а на причепі в нього був прикріплений фальшивий номер, під яким розміщені російські номери (автівка може бути трофейною).

Фото: Варя Боброва

Також мешканка повідомила «Хмарочосу», що дозвільні документи на встановлення будівельного паркану й містобудівні умови в компанії є.

Фото: Михайло Макаренко

Окрім того, забудовник планує знести водонапірну вежу 1955 року, яка належить Національному університету біоресурсів і розташована на ділянці біля парку. Водночас місцеві жителі хочуть, щоб вежа стала пам’яткою архітектури та громадським простором.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Біля Києва вирубують ліс, що межує із заповідною зоною Національного природного парку «Голосіївський».

Національний природний парк «Голосіївський» – природоохоронна територія в Києві, створена у 2007 році. До нього входять території в центральній і південній частині Голосіївського району та ліси в північній частині міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі