Cитуація з роботою й доходами українців поліпшується всередині України й за кордоном, свідчить дослідження Gradus Research.

Серед тих, хто залишився вдома, 59% працевлаштовані, а 47% із них активно працюють. Майже не відрізняються дані щодо внутрішньо переміщених осіб (57%). Також 16% мають роботу, але не виконують своїх функцій.

Серед тих, хто виїхав за кордон, кількість працевлаштованих зросла на 11% за другу половину серпня та становить 43%. 16% зазначили, що мають роботу, але не виконують робочих завдань.

Дослідники кажуть, що бажання повернутися з-за кордону за першої ж нагоди залишається високим (55%). Водночас ті, що вагалися, вирішили залишитися на новому місці (27%). Частково це зумовлено початком навчального року.

Загалом наразі 77% українців зазначають, що вони отримують зарплатню. Проте 78% респондентів повідомляють про зниження рівня доходів. 13% не відчули ніяких змін у своїх фінансах, і лише 3% опитаних відзначають, що їхній дохід збільшився.

Найбільше дохід зменшився у внутрішніх переселенців (83%) і тих, хто виїхав за кордон (58%).

Опитування проводили методом самозаповнення анкети в застосунку серед 2600 респондентів. Це вже восьма хвиля опитування Gradus Research за фінансової підтримки Європейського Союзу й у партнерстві з Центром економічного відновлення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 80% українців готові працювати не за спеціальністю, якщо не можуть знайти роботу бажаного фаху, ідеться в іншому дослідженні Gradus Research.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі