Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації порно в Україні.

Автор петиції наголошує на тому, що заборона на порнографію породжує корупцію, адже законодавство чітко не визначає, що саме можна вважати порнографією, а що – еротичним контентом, який є дозволеним.

Необхідність легалізувати порнографічний контент автор також обґрунтовує тим, що в суспільствах, де є «надмірна цензура», більший ризик сексуальних злочинів.

У відповідь на цю петицію президент зазначив, що згідно з Конституцією, кожному гарантується право на свободу думки і слова, а також згадав про закон щодо захисту суспільної моралі.

Відповідно до цього закону, питання у сфері захисту суспільної моралі регулює Кабмін. Тому президент доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання, порушене в петиції, та поінформувати автора звернення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку серпня петиція щодо легалізації порно в Україні зібрала більше 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду президентом.

Ми також розповідали історію учасниці спільноти «Теронліфанс», яка за пів року зібрала на потреби ЗСУ 7 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі