Фермер Олександр Кривошея в березні 2022 року навів артилерію ЗСУ на власний склад на Київщині, де засіли окупанти. Тепер волонтери з Keep Going збирають кошти на відновлення.

Українські військові обстріляли позиції росіян на фермі: унаслідок цього згоріли дах, посівні матеріали й робоча техніка. Проте, переконаний Олександр Кривошея, найважливіше те, що вороги вимушено відступили.

Ферму захопили на початку повномасштабного вторгнення, 25 лютого. Господарство розташоване в Козаровичах, за 40 кілометрів від Києва. Там вирощували кукурудзу й інші зернові культури, також тримали тварин.

За словами Олександра, загарбники перебували там понад місяць. За цей час вони вбили та зʼїли більш як сотню баранів – близько половини всієї череди господарства.

Волонтери фонду Keep Going розповідають, що фермеру вдалося організувати посівну за підтримки колег: він взяв насіння в борг, позичив техніку, нині збирає врожай.

Попри це, наголошують благодійники, украй важливо відбудувати дах складу – зібраний врожай, що лежить просто неба, може промокнути й зіпсуватися.

Вартість робіт – 600 тисяч гривень. Наразі вдалося зібрати майже 97 тисяч.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Усю Київську область офіційно звільнили від російських окупантів 2 квітня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Keep Going