Транспортна комісія Київради підтримала петицію про скасування зупинки міського транспорту під час повітряних тривог, повідомляє депутатка Ксенія Семенова.

На засіданні комісії виступив автор петиції, транспортний експерт Олександр Гречко. Під час своєї доповіді, за словами Семенової, він запитав у присутніх, хто приїхав на засідання на громадському транспорті. Виявилося, що, крім нього самого, ніхто.

Автобус, що зупинився під час повітряної тривоги. Фото: Олександр Гречко

Хоча транспортна комісія Київради підтримала петицію, рішення ухвалюють не депутати, а чиновники КМДА, що входять до Ради оборони Києва. Це міський голова Віталій Кличко, його заступники, голови РДА, керівники міських управлінь СБУ, прокуратури, ДСНС, Нацполіції, Патрульної поліції.

За словами Гречка, наразі петицію передали на розгляд голови КМДА Віталія Кличка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рада оборони Києва 1 серпня ухвалила рішення, що наземний громадський транспорт під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух у безпечному місці. Ми писали, як це буде працювати, і пояснювали, чому це погана ідея. Ми також поспілкувалися про це з одним із представником Ради оборони, першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником.

Петиція до Київради про скасування цього рішення за тиждень зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі