Дві третини українських водіїв (66%) задумуються над купівлею електрокара чи гібридного автомобіля, свідчить опитування, проведене BlaBlaCar серед більш ніж 11 000 водіїв.

Серед причин – зростання цін на пальне (41% опитаних) та економічна вигода від користування електроавтомобілями (36%).

Також 42% водіїв зазначають, що стали їздити рідше через підвищення цін на пальне й надалі їздитимуть лише за нагальної потреби. Майже половина опитаних їздить на дизелі, попри те, що ціни на дизельне пальне зараз найвищі серед інших видів палива (водночас такі автівки більш економні у витраті пального й мають довший термін експлуатації).

Ще 29% водіїв їздять на бензині, 17% користуються бензиновими автомобілями із встановленими газовими установками, 6% мають автомобілі на газу й лише 1% електромобілі.

Серед електроавтомобілів, якими користуються на BlaBlaCar, найпопулярнішими є Nissan Leaf, Toyota Prius і Tesla.

У платформі для поїздок зазначають, що українці стали менше користуватися BlaBlaCar під час війни (це зазначили 42% респондентів). Водночас 60% опитаних сказали, що планують частіше брати попутників у подорожі, щоб компенсувати витрати на пальне. 

Опитування проводили методом онлайн-анкетування з 28 липня до 12 серпня 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними інституту досліджень ринку авто в Україні, з січня по червень 2022 року українці придбали 8,2 тисячі електромобілів. Цей показник на 29,6% більший, ніж за аналогічний період минулого року.

Ось список найпоширеніших електрокарів в Україні за версією Uklon.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі