У Києва немає грошей на будівництва укриттів біля зупинок наземного транспорту, повідомив Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Бабель».

«Ідеальна історія, якщо Київ будуватиме бомбосховище біля кожної транспортної зупинки, але давайте будемо відвертими, цього неможливо зробити», зазначив мер.

За його словами, усі кошти зараз ідуть на оборону й війну. Наразі на рахунку в казначействі Києва є 16 мільярдів «віртуальних грошей», а «реальних грошей» у бюджеті міста немає. Усі наявні кошти, за словами Кличка, ыдуть на відбудову тих будівель, які пошкоджені в результаті обстрілів, щоб люди повернулися до початку опалювального сезону.

«Ми отримуємо гроші на підтримку, бюджету розвитку немає від слова «зовсім». І на сьогодні в нас є гроші виключно на підтримку критичної інфраструктури життєдіяльності міста», – додав Кличко.

У разі зупинки наземного транспорту під час повітряної тривоги він порадив людям вийти та «розосередитися». Якщо поблизу немає укриття, потрібно «миттєво сховатися, це мають бути або бетонні конструкції, або улоговина», зауважив мер.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 серпня автобуси, тролейбуси, трамваї й маршрутки в Києві мають зупинитися під час повітряної тривоги. Пасажирів просять залишити салон і пройти в найближче укриття. Після відбою вони можуть повернутися до того ж транспорту й продовжити поїздку.

На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію про скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. За тиждень вона зібрала необхідну кількість підписів для розгляду Київрадою.

Ми поспілкувалися з експертами, які вважають, що рішення шкідливе для громадського транспорту, може призвести до збільшення заторів і водночас сумнівне з погляду безпеки для пасажирів, а також обговорили це рішення з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником.

Проєкт рішення про створення захисних конструкцій на зупинках громадського транспорту опублікували на сайті Київської міської ради. Наразі він перебуває на розгляді комісії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі