У Київській області запустять пілотний проєкт з екологічної переробки будівельного сміття, що лишилось після руйнувань інфраструктури, повідомила голова партії «Слуга народу», народна депутатка Олена Шуляк.

За словами Шуляк, проєкт «може стати основою для зміни філософії з переробки будівельного сміття в Україні». Для нього використовують технології ізраїльської компанії GreenMix, яка з 1989 року працює у цій сфері.

Технологія передбачає, що з будівельного сміття виготовлятимуть нові будівельні матеріали, які можна буде використати для відновлення зруйнованих міст.

Для цього проєкту залучать технології та обладнання для демонтажу пошкоджених/знищених високоповерхових будинків.

Демонтаж будинків у Київській області
Фото: Олексій Кулеба

Народна депутатка зазначила, що більше 2 мільйонів тонн будівельного сміття накопичено в результаті руйнувань тільки в Бучанській територіальній громаді. «Розміри шкоди можуть бути критичними для екології», – додала вона.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Київській області непридатними для проживання визнали понад 5400 будинків, пошкоджених через бойові дії, їх мають демонтувати.

У Ірпені затвердили перший перелік житлових будинків, які є аварійно небезпечними і підлягають демонтажу. До нього увійшли 10 багатоповерхівок та 26 приватних будинків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі