Комісії перевірили стан укриттів освітніх закладів у Київській області, повідомляє ОВА.

Комісії рекомендували до використання 1016 захисних споруд (загалом в області 1353 освітні заклади, що функціонують). Ідеться про укриття, що розташовані в самих закладах освіти й в організаціях поруч. Переважна більшість з них – це найпростіші укриття, зазначив керівник області Олексій Кулеба.

У підвалах 542 дитячих садків і шкіл зараз проводяться ремонтні роботи. Там облаштовують світло, водопостачання й водовідведення, вентиляцію.

«Це необхідно для того, щоб школярі й педагоги могли перебувати в укриттях навіть під час тривалої повітряної тривоги», – зазначив Кулеба.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Окрім укриттів освітні заклади до нового навчального року мають підготувати систему оповіщення, позначити шляхи евакуації, створити запаси води, медикаментів, обладнання, провести тренування щодо порядку дій у разі сигналу повітряної тривоги.

У разі повітряної тривоги освітній процес буде перериватися перерваний і за можливості продовжуватися в укритті. Підготовку шкіл і садочків до 1 вересня мають перевірити спеціальні комісії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі