У Київській області непридатними для проживання визнали понад 5400 будинків, пошкоджених через бойові дії, їх мають демонтувати, повідомив голова ОВА Олексій Кулеба.

Загалом у регіоні, за його словами, постраждали понад 1000 багатоповерхових і 17 тисяч приватних будівель. Експертні комісії продовжують обстежувати їхній стан і вирішувати, чи споруди підлягають демонтажу або можуть бути відновлені.

Із перших днів деокупації області й до цього моменту триває розбір завалів і вивіз будівельного сміття, додав керівник області. До цього процесу залучили працівників ДСНС і волонтерів.

«Роботи дуже багато», – сказав Кулеба й закликав усіх охочих, хто має сили й можливості, долучитися до відновлення області.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київська обласна рада затвердила дві програми щодо забезпечення житлом людей, які втратили свої домівки через бойові дії. За програмою «Відновлення приватних будинків» планують звести 560 нових будинків. За програмою «Нова оселя» в забудовників планують викупити 2000 готових квартир за рекомендованою ціною.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олексій Кулеба