СБУ запустили онлайн-сервіс із пошуку зниклих безвісти та військовополонених в умовах війни.

Повідомити про зниклих можна через онлайн-форму.

Якщо ви вже зверталися до Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених, повторно заповнювати форму не потрібно, її вже опрацювали.

У СБУ запевняють, що дані, надіслані через форму, є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб. Там також попереджають про шахрайські схеми, коли невідомі особи можуть телефонувати та пропонувати «допомогу» у нібито визволенні родичів з полону.

Об’єднаний центр з пошуку звільнення полонених та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими звільнили з полону та повернули в Україну вже 573 людини.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Головне управління розвідки Міноборони на початку липня оприлюднило алгоритм дій для визнання людини зниклою безвісти.

Кількість зниклих безвісти в Україні після початку повномасштабного вторгнення є безпрецедентною у сучасній світовій історії. Зокрема, близько 300 людей залишаються зниклими безвісти після окупації Київщини.

Національна поліція запустила гарячу лінію для пошуку зниклих чи загиблих цивільних унаслідок війни в Україні. Гарячу лінію для родичів і близьких загиблих, полонених та зниклих безвісти українських військових відкрили й у МВС.

В Україні працює чат-бот для пошуку зниклих родичів під назвою «Знайди рідних», а також функціонує державний портал для розшуку дітей «Діти війни».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі