Архітектурне бюро Sulyk Architects реалізувало проєкт тимчасового житла «Незламні матусі» для ВПО у Львові. Там хочуть поселити сімʼї з дітьми й вагітних жінок.

Обидві споруди складаються з 17 окремих модулів, обʼєднаних в один загальний двоповерховий простір. У кожній будівлі розмістили по 13 кімнат, кухні-їдальні, блоки санвузлів і душових кімнат, а також кімнати для відпочинку, групових занять і дистанційної роботи.

На ділянці облаштували два дзеркальні будинки зі спільним подвірʼям. Простір між будинками переходить у парк із дитячими та спортивними майданчиками, прогулянковими доріжками й озером.

Будинки розмістили поруч із ревіталізованою лісопарковою зоною на вулиці Над Джерелом.

Конструкція будинків складається з деревʼяного каркаса, який утеплили базальтовою й мінеральною ватою. Зовнішній обʼєм будинків облицювали світло-сірими хвилястими металевими листами.

Творці проєкту відзначають швидкість реалізації такого житла (до трьох місяців) й архітектурне переосмислення типового тимчасового житла. «Відходячи від поширених контейнерних рішень, цей проєкт демонструє, у який спосіб тимчасове житло може бути частиною саме міської архітектури», – зазначають архітектори бюро.

У Sulyk Architects заявляють про 50 років експлуатації будинків.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Будівництво центру «Незламні жінки» почали в травні 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Sulyk Architects