Фундація «Незламна Україна» створила в Польщі мережу шкіл для українських дітей, пише «Апостроф».

Загалом сформували три школи, у яких навчається по 100–300 дітей. Навчальні заклади працюють як виїзні філіали Запорізької гімназії, відповідний договір уклали з Запорізькою міською радою.

Школи повноцінно функціонували у Варшаві, Кракові та Вроцлаві з кінця березня 2022 року. Спочатку уроки проводили в онлайн-режимі, а потім перейшли на очне навчання. Із 1 вересня дітей хочуть вивести на очне навчання, наразі шукають для цього приміщення на комерційній основі.

Учителі цих трьох шкіл – це жінки, які виїхали з України після 24 лютого. Їх відбирали за допомогою спеціального чат-боту, а потім проводили співбесіди.

«Діти вийшли навчатися в приміщення польських шкіл у другу зміну з українськими викладачами, за нашою програмою. Можна сказати, що це було ідеальне комбо. Тому що ця школа пристосована до того, щоби діти там навчалися: є кабінет хімії, фізики, можливість робити досліди», – розповіла засновниця фундації Вікторія Гнап.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві майже 70% батьків обрали для власних дітей-школярів очну форму навчання з 1 вересня. Близько 20% київських школярів до 1 вересня перебуватимуть за кордоном, ще 10% планують обрати альтернативні форми навчання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Вінницька ОВА