В Україні презентували мобільний застосунок для людей, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства, повідомляє Нацполіція.

Програма дає можливість викликати допомогу й не привертати увагу кривдника: тривожна кнопка має вигляд нейтральної іконки на екрані смартфона. Якщо натиснути на кнопку, поліція визначить перебування за геолокацією й приїде на місце злочину.

Також у застосунку можна знайти інформацію про види насильства й переглянути карту з усіма доступними сервісами допомоги поряд.

Застосунок уже працює, він доступний до звантаження у Google Play та App Store, однак його назва засекречена. Щоби завантажити програму, потрібно зателефонувати на гарячу лінію 116 123 або написати організації «Розірви коло» в приватні повідомлення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні також запустили інформаційну платформу «Далі є» для людей, які під час війни постраждали від сексуального насильства.

В інформаційному буклеті зібрали необхідні дані про те, як подбати про себе самостійно і як отримати медичну, психологічну і юридичну допомогу в Україні й Польщі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Олена Зеленська