Росіяни обстріляли зупинку громадського транспорту в Миколаєві вранці 29 липня, повідомив голова ОВА Віталій Кім. UPD. Семеро людей загинули.

Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що обстріл вели касетними снарядами. Обстріл стався під час повітряної тривоги.

UPD на 11:25. Уже відомо про пʼятьох загиблих і сімох поранених, повідомила голова обласної ради Ганна Замазєєва. Вона додала, що касетні снаряди влучили по зупинці громадського транспорту.

UPD на 11:42. Замазєєва повідомила вже про 13 поранених і пʼятеро загиблих.

UPD на 13:10. Міський голова Олександр Сєнкевич повідомив деталі обстрілу. Він зазначив, що удар завдали реактивною системою залпового вогню касетними снарядами, через це площа ураження становить декілька сотень метрів.

«Хтось загинув на пішохідному переході, хтось на зупинці громадського транспорту. Усі ці люди виключно цивільні», – зазначив він.

Жодного військового обʼєкта, за його словами, не постраждало. Міський голова припустив, що окупанти цілили в памʼятник танку, розташований неподалік від місця трагедії.

У лікарні, за його даними, перебуває 12 поранених, серед яких четверо в реанімації, троє на операційному столі. Декілька людей отримали легкі травми, їх не госпіталізували. Ще пʼятеро загиблих.

UPD на 12:25 30 липня. У лікарні померли двоє постраждалих від обстрілів, повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич. Таким чином, кількість жертв обстрілу збільшилася до семи людей.  

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі