Центр сучасного мистецтва Барселони оприлюднив обрані роботи Європейської премії з міського громадського простору 2022 року, і серед них – проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові, повідомили в департаменті містобудування Львівської міськради.

Загалом на премію подали 326 робіт, із них міжнародне журі обрало 25 найкращих проєктів, які ввійдуть до архіву Європейської премії.

Площу Коліївщини реконструювали у 2021 році за проєктом архітектурного бюро «Рутенія». 

На площі замінили всі комунікації, переклали покриття, установили нове освітлення й меблі, облаштували зелені зони. Фонтан-криницю 20 століття відновили й осучаснили, на ній викарбували імена львів’ян, які мешкали довкола площі з кінця 19 сторіччя та до Другої світової війни.

Також журі обрало п’ятеро фіналістів, які пройдуть у другий тур і змагатимуться за премію. Це простір із відкритим басейном Flow у Брюсселі, внутрішній дворик собору на околицях Лунда (Швеція), міський сад Sporta pils dārzi у Ризі, проєкти відновлення площі Сен-Сернен у Тулузі й реставрації вулиці Catharijnesingel в Утрехті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові створять новий комунальний ринок, щоб перемістити туди стихійну торгівлю. На місці стихійного ринку «Любінське сяйво» створять громадський простір, а для продавців облаштують нові приміщення неподалік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі