Уперше з початку повномасштабної війни Нацбанк збільшив курс гривні до долара.

Він збільшився на 25% до 36,5 гривні за долар США.

Такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни, коментують  у Нацбанку.

Офіційний курс гривні до долара США й надалі буде залишатися фіксованим.

Крім того, з 21 липня НБУ дозволить банкам продавати безготівкову валюту  із подальшим розміщенням на депозит строком від трьох місяців (без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тисяч гривень).

Також Нацбанк запровадив такі зміни щодо розрахунків картками:

  • Змінили ліміт зняття готівки з гривневих платіжних карток за кордоном. Із щомісячного він став щотижневим. Це означає, що українці за кордоном можуть знімати не більше 50 000 гривень на місяць та не більше 12 500 на тиждень.
  • Зі 100 000 до 30 000 гривень зменшили ліміт на перекази громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків.
  • Установили щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 000 гривень з усіх рахунків клієнта в банку, які відкриті у національній валюті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Нацбанк з 21 травня скасував обмеження курсу, за яким пункти обміну валют і банки продають валюту. Раніше курси за відповідними операціями не мали відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

«Приватбанк» і Monobank встановили ринковий курс валют для безготівкових операцій з 6 липня.

21 липня Нацбанк підняв офіційний курс долара підняли до 36,5 гривень. Пояснюємо, що буде з курсом в обмінниках.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі