У Печерському районі Києва з 20 липня почав роботу консультаційний центр для внутрішньо переміщених осіб, повідомляє Печерська РДА.

Там можна отримати роз’яснення з питань соціального захисту, отримання гуманітарної допомоги; охорони здоров’я; влаштування дітей до закладів освіти; отримання адміністративних послуг; правової та психологічної допомоги; квартирного обліку й компенсації за житлово-комунальні послуги.

У Печерській РДА кажуть: будуть аналізувати питання, з якими звертатимуться переселенці, й за потреби додаватимуть відповідних фахівців.

Центр працює у приміщенні районної бібліотеки за адресою вулиця Алмазова, 14 (поряд і станцією метро «Печерська»). Відвідати його можна буде щосереди з 9:00 до 13:00.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 2014 року в Печерському районі зареєстрували 13 000 внутрішньо переміщених осіб. Після 24 лютого 2022 року стали на облік ще 3500 переселенців.

Загалом у Києві від початку повномасштабного вторгнення РФ зареєстрували майже 100 тисяч ВПО, понад 15 000 із них – діти. З 2014 року вимушеними переселенцями стали понад 270 000 людей: найбільше з Донецької та Луганської областей, також багато з Харківської, Сумської та Запорізької.

Консультаційні центри для переселенців тепер працюють у дев’яти районах Києва. Дні та години роботи можна подивитися за посиланням.

Учора, 19 липня, також відкрили центр для ВПО в Подільському районі Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі