Благодійна ініціатива Frontline.Care разом з українською компанією військових технологій UA Dynamics та креативною агенцією Shots запустили краудфанднигову кампанію Boomboard, де можна задонатити на безпілотник Punisher та водночас передати «привіт» росіянам.

Цей «привіт» – напис, стікер або мем від того, хто донатить – напишуть на снаряді після завершення збору коштів та надішлють відеопідтвердження. Залежно від суми донату можна обрати різні види «вітань», наприклад, «бавовняний привіт» або «VIP-привіт».

Волонтери хочуть зібрати 200 000 доларів на безпілотники для виготовлення чотирьох комплексів ударного дрона. Ці комплекси використовують мобільні та автономні підрозділи, які направляють дрон далеко за лінію фронту: «Проникаючи через зону дії ППО противника, він працює там, де ніхто цього не чекає», – пояснюють організатори збору.

Комплекси передадуть чотирьом групам операторів з військовослужбовців, які пройшли спеціальну підготовку та відбір.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Безпілотник Punisher вважається першим українським багаторазовим ударним дроном. Його розробили ветерани для спеціальної розвідки для завдання високоточних ударів по захищених військових об'єктах в глибокому тилу ворога. Цілями для безпілотників можуть стати важкодоступні та дороговартісні об’єкти у тих місцях, де не можна застосувати артилерію через велику відстань (склади зберігання палива, боєкомплекту, стоянки й скупчення техніки, командні пункти та пункти дислокації особового складу).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі