У Львові завершили будівництво житла для вагітних жінок, які через війну залишилися без домівок, повідомили в департаменті містобудування Львівської міської ради.

Центр називається «Незламні матусі», два будинки звели за три місяці в районі вулиці Тракт Глинянського. 

У будинках є спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні.

Житло адаптоване для зими, там облаштували електричне опалення. У кожній кімнаті встановили двоспальні ліжка, водночас формат розміщення можна буде змінювати.

Поруч з будинками облаштували відпочинковий простір з дитячим та спортивним майданчиками, а в лісопарковій зоні поруч відновили та почистили озеро та проклали доріжки.

Будівництво тимчасового житла для вагітних переселенок тривало три місяці. Це спільний проєкт Львівської міської ради та Червоного Хреста. Спроєктувало будинки львівське архітектурне бюро Sulykarchitects, а роботи виконала одеська компанія, яка через війну релокувалася до Львова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Львівщині відкрили вже чотири модульні містечка для переселенців за сприяння міськради. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, третє – Маріяполіс – відкрили 19 травня, а четверте – для близько 40 матерів із дітьми – у липні.

Також благодійний проєкт Leo States відкрив в області перший квартал модульного містечка для вимушених переселенців.

Також ми розповідали про Urban Camp для внутрішніх переселенців у Львові із заняттями спортом і майстер-класами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі