У військовій адміністрації Києва пояснили, за яких умов можна проводити масові заходи під час воєнного стану та що для цього потрібно.

Організація мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також спортивних, освітніх, культурно-просвітницьких, релігійних, розважальних і видовищних масових заходів дозволена лише за «виняткових обставин» і за письмовим погодженням.

Для цього організаторам слід звернутися до міських, селищних і сільських рад не пізніше ніж за 5 робочих днів до дня проведення заходу. У повідомленні вони мають зазначити дату, час початку й тривалість проведення заходу, його місце чи маршрут, очікувану кількість учасників, ПІБ відповідальної особи й інформацію про те, чи потрібно встановлення тимчасових споруд і використання звукопідсилювальної техніки.

Організатори заходів мають забезпечити дотримання його учасниками громадського порядку й правил пожежної безпеки, а також наявність засобів першої медичної допомоги. У разі повітряної тривоги вони повинні негайно припинити захід, сповістити учасників про потенційну небезпеку й організувати їх евакуацію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні в Чернівцях стався конфлікт між організаторами благодійної техно-вечірки, власником культурного центру, де її проводили, і місцевим управлінням культури. Його директорка вважала неприпустимим проведення подібних заходів у День пам’яті жертв політичних репресій і під час війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі