У Києві можуть не відкрити школи, поблизу яких немає укриття, припустив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, зараз спеціальні комісії перевіряють готовність шкіл й інших навчальних закладів до роботи в очному форматі.

«Педколективи відпрацьовують алгоритми дій, і в тих випадках, де евакуація дітей під час повітряної тривоги не можлива, допускаю, що ДСНС заборонить навчання на час війни», – зазначив він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Навчання в школах розпочнеться 1 вересня й триватиме до 30 червня 2023 року. Університети й коледжі самостійно визначають дати початку та завершення навчального року.

Готовність закладу до навчального року перевірятимуть комісії, до складу яких мають увійти представники ДСНС і поліції.

Залежно від безпекової ситуації в населеному пункті вчена рада закладу визначає тривалість навчального тижня, занять, а також форми навчання (очну, дистанційну, смішану).

Для очної роботи треба обстежити прилеглі території на наявність вибухівки, перевірити готовність систем оповіщення, подбати про наявність укриття для всіх, створити запаси води та медикаментів. Під час повітряної тривоги освітній процес переривається. Учителі й учні мають прослідувати до укриттів і за можливості відновити там заняття.

Освітній омбудсмен з посиланням на дані МОН стверджував, що в Україні лише 8% шкіл мають укриття.

У Києві, згідно з рішенням міської ради, мають обладнати укриття в комунальних дитячих садочках і школах, які досі не мають таких споруд. Школи столиці вже почали готувати до навчального року, прилеглі території мають обстежити вибухотехніки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМВА