Американська некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) у межах програми «Надія для Бучі» відновить у місті десять будинків, серед яких три школи, пише «Хмарочос».

Передусім відновлюватимуть житлові й інфраструктурні будівлі, що зазнали найменших руйнувань. Міський голова Бучі Анатолій Федорук розповів виданню, що загалом реконструкції потребують близько двох тисяч будівель.

Будівлі, які не вимагають капітального ремонту, вибрали за рекомендаціями міської ради. У GEM пояснюють, що це допоможе швидше відновити житло й повернути його біженцям.

«У нас є багатоквартирний будинок, куди після реконструкції зможуть повернутися 85 людей, що виїхали до Польщі та Німеччини. Ми також відремонтуємо три школи, які зможуть прийняти до шести тисяч учнів», — зазначає засновник GEM Майкл Каппоні.

Компанія також допомагає жертвам війни шукати домівки, організовує гуманітарну допомогу й займається евакуацією людей з небезпечних регіонів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На міжнародній конференції в Лугано Володимир Зеленський окреслив головні принципи плану відбудови України. Серед них – безпека, екологічність, безбарʼєрність, технологічність і врахування інтересів громад.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: GEM