Генштаб ЗСУ скасував рішення про заборону виїзду за межі областей України для військовозобовʼязаних, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Проєкт рішення відправили на доопрацювання.

Залужний зазначив, що таке рішення він ухвалив з метою «недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання». За його словами, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання й навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави», – підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час воєнного стану та мобілізації призовники, військовозобов’язані та резервісти не можуть виїжджати за межі «місця проживання» без дозволу від військкомату, заявили в Генеральному штабі.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний підтвердив, що військовозобовʼязані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, МАЮТЬ ВЗЯТИ ДОЗВІЛ У ВІЙСЬККОМАТІВ.

Але, за його словами, «жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося». Згодом Генштаб надав ще одне роз’яснення про довідки для військовозобов’язаних.

«Якщо в межах області, не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області, теж не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл», – сказав полковник Олександр Хлись в ефері національного телемарафону.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі