Поліція в ніч на 2 липня прийшла з рейдом на територію арткластера на Нижньоюрківській, 31, повідомив співробітник Юрій Ліфшиц.

За його словами, це сталося облизько опівночі. «У цей час у «Дворі» була одна людина, інші заклади були зачинені. Не виявивши жодних порушень закону, працівники МВС зламали технічну стіну в майстереню «Баня». Знову-таки, не знайшовши жодних вечірок, вони зламали задні двері клуба Otelʼ, де розмародерили склад гуманітарної допомоги, вкравши пару спальників, питну воду. Також намагались розбити вікно клуба Closer», – написав він.

На оприлюдненому відео з камер відеоспостереження видно, як людина в бронежилеті та формі поліції кидає каміння. Як стверджують очевидці, каміння летіло у вікна клубу Closer.

У поліції Подільського району на запит The Village Україна підтвердили, що їхні співробітники в ніч на 2 липня були на Нижньоюрівській, 31.

«Учора мобільні групи проводили відпрацювання закладами міста, зокрема закладу на Нижньоюрківській. Були перевірені приміщення, до яких був вільний доступ», – сказали в пресслужбі.

Крім того, за даними поліції, поряд із клубами поліцейські виявили близько шістьох людей, які порушували комендантську годину. Вони не були на території закладів, а, за заявою поліції, «виходили чи заходили».

«Їх доставили до подільського відділку поліції, після перевірки вони були відпущені», – зазначили там.

Інформацію про викрадення гуманітарної допомоги у поліції назвали такою, що «не відповідає дійсності».

UPDВласник клубу Otel’ Павло Дергачов сказав, що на території стрічкоткацької фабрики під час рейду поліції не було відвідувачів. «Спочатку спецпризначенці заломали хлопця, що був на території (особу встановлюємо) та морально принижували», – сказав він.

За його словами, поліцейські також виламали двері в Mezzanine.

У клубі Otel’, де функціонує волонтерський склад, забрали спальний мішок, набір ключів та шуруповерт Dnipro-M, а також бутильовану воду з бара, уточнив він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Поліція проводила подібні рейди на заклади на Нижньоюрківській, 31 й раніше.

Уже під час повномасштабного вторгнення, у червні 2022 року, поліцейські з військовими комісарами влаштували рейди нічними закладами Києва. Перевірили 420 закладів, із яких працювали два. Понад 200 чоловікам призивного віку вручили повістки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Юрій Ліфшиц