В Україні почав діяти візовий режим із Росією з 1 липня, повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

За його словами, навіть якщо росіяни отримають візу, «розслаблятися не варто», бо це не гарантує безперешкодний вїзд до України. Власники візи мають відповідати й іншим умовам перетину українського кордону, тож за наявності обґрунтованих підстав візу можуть скасувати «на місці».

«Подорожі без візи – це привілей для громадян розвинутих демократій, які не вбивають мирних людей і не зазіхають на суверенітет інших держав. І росія в цей список явно не потрапляє»,  прокоментував Дейнеко.

Раніше в МЗС підкреслювали, що наявність візи не є безумовною гарантією в’їзду громадянина Росії до України. Остаточне рішення ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби.

Росіяни зможуть отримати українську візу у візових центрах компанії VFS Global, розташованих у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі. Документи будуть опрацьовувати співробітники дипломатичних установ України в третіх країнах.

Росіяни, які живуть за кордоном, зможуть оформити українські візи в дипломатичних представництвах України в тих країнах, де перебувають.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кабмін 17 червня ухвалив постанову про скасування безвізу з РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі