Навчальний рік у Києві почнуть 1 вересня в режимі офлайн, до цього вже готують школи, повідомила директорка департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян.

Прилеглі до закладів освіти території перевірять спеціалісти ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів. Також влаштують перевірку укриття шкіл: там мають бути підготовлені запаси води, медикаментів і «решта необхідного». 

Для тих шкіл, де укриття немає, мають підготувати та перевірити сховище впішій доступності. Крім того, на початку навчального року у всіх школах проведуть тренування з вчителями й дітьми щодо дій під час повітряної тривоги.

Якщо учні не можуть повертатися до Києва, то вони матимуть змогу навчатися дистанційно, додала Фіданян.

Почати навчальний рік 1 вересня в офлайн-режимі планують у всіх 422 школах Києва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Уряд рекомендував почати очне навчання в школах із 1 вересня, а в університетах, за винятком перших курсів, – із 15 серпня. Навчальний рік триватиме на місяць довше. Школи Київської області також готують до навчального року.

За даними МОН, в Україні лише 8% шкіл мають укриття. Їх обіцяють обладнати у дитячих садочках, школах і закладах професійно-технічної освіти Києва, що перебувають у комунальній власності. Учнів і вчителів, чиї школи були зруйновані під час війни, переведуть до найближчих навчальних закладів.

Також в Україні змінили закон про школу. Тепер навчання може починатися не з вересня, а наприклад, із серпня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі