Реєстратор доменних імен Cityhost запустив ініціативу з дерусифікації українських доменів. Компанія закликає власників сайтів використовувати імена в зонах з правильною транслітерацією замість русифікованої: kyiv.ua замість kiev.ua, rivne.ua замість rovno.ua й інші.

Зросійщені назви:

kiev.ua

khakrov.ua

dnepropetrovsk.ua

odessa.ua

cherkassy.ua

chernigov.ua

rovno.ua

chernovtsy.ua

nikolaev.ua

Правильні назви:

kyiv.ua

kharkiv.ua

dnipropetrovsk.ua

odesa.ua

cherkasy.ua

chernihiv.ua

rivne.ua

chernivtsi.ua

mk.ua

За офіційною статистикою на травень, у домені kiev.ua – 37 455 адрес, а в українському kyiv.ua – усього 1684, кажуть у компанії. 

Як це зробити:

  1. Зареєструвати правильний домен у поточного реєстратора. Здебільшого це автоматизована процедура на дві хвилини: перевірити ім’я, внести дані про власника, оплатити.
  2. Змінити адресу в конфігураційних файлах сайту і його коді. Домен може бути прописаний у програмному коді, такі частки треба знайти та змінити адресу.
  3. Указати новий домен як псевдонім поточного. У такому разі за двома адресами буде відкриватися один сайт. Така процедура дозволить зберігати відвідувачів, які за звичкою будуть заходити на стару адерсу.
  4. Прописати 301 редірект з русифікованого домену на правильний. Це потрібно для пошукової оптимізації та збереження позицій сайту в результатах пошуку.
  5. Створити нові електронні адреси в правильному домені.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі