Європейська комісія запропонувала заборонити продаж у ЄС ароматизованих стіків, які використовують у пристроях для нагрівання тютюну, через те, що кількість курців, які споживають тютюн таким способом, значно зросла, пише Reuters.

Комісар ЄС з питань охорони здоров’я Стелла Киріакідес вважає, що, прибравши ароматизовані стіки для нагрівання з ринку, Європа зможе швидше реалізувати свою стратегію з боротьби з раком. Згідно з планом, до 2040 року в ЄС будуть вживати тютюн менше як 5% населення.

Запропоновану заборону ще мають схвалити парламенти й уряди країн ЄС. У подальшому вони матимуть місяці на те, щоб внести зміни у своє законодавство, перш ніж заборона набуде чинності в кожній країні.

Продажі ароматизованих стіків для нагрівання становлять приблизно 2,5% від загального обсягу продажу тютюну в ЄС. Найбільша частка на ринку таких пристроїв належить компанії Philip Morris, яка виробляє, зокрема, пристрої IQOS.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Американській компанії Juul наказали вилучити з ринку США свої електронні сигарети. Компанію звинувачують у тому, що вона продає свої вироби підліткам та цим ще більше популяризує вейпінг серед них.

У грудні 2021 року в Україні заборонили виробництво та продаж міцних сигарет, а також смакових й ароматичних добавок у будь-яких компонентах тютюнових виробів та електронних сигарет.

Електронні сигарети та пристрої для нагрівання тютюну прирівняли до звичайних – їх не можна буде курити в громадських місцях і продавати неповнолітнім.

Курити електронні сигарети та пристрої для нагрівання тютюну в громадських місцях заборонять із 11 липня 2022-го. Про місця, на які поширюється заборона, штрафи й інші обмеження писали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі