Держпродспоживслужба перевірила показники води на пляжах і знайшла невідповідність нормам якості.

Лактозопозитивні кишкові палички знайшли на пляжах: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця» – і зонах відпочинку без купання: «Березняки», «Горбачиха», «Довбичка», «Русанівський канал», «Русанівська коса», «Русанівська протока», «Сонячна», «Осокорки», «Лісова», «Алмазна».

Пляж «Веселка» на Микільській Слобідці. Фото: Олена Панченко, The Village Україна

Невідповідність за показником «Біохімічне споживання кисню за 5 діб» виявили на пляжах: «Венеція», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Троєщина», «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця».

Невідповідність за показником «Водневий показник (рН)» виявили на пляжах: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця» – і на місцях (зонах) відпочинку без купання: «Сонячна», «Алмазна».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві та на деокупований територіях Київської області у 2022 році офіційно не відкриватимуть пляжний сезон через безпеку.

Київські пляжі вже обстежили на вибухівку, на чотирьох із них заборонили купатися.

Загалом в Києві 14 офіційних пляжів, тільки на пляжі «Чорторий» не знайшли кишкову паличку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі