27 червня російська ракета вдарила по торговельному центру в Кременчуці, заявив президент Володимир Зеленський. 

Дмитро Лунін

«ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити», – написав Володимир Зеленський.

UPD: «На цю хвилину [17:49 – ред.] відомо про 20 поранених, з них 9 у важкому стані. Уже підтверджено, що 2 людей загинули», – повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко про наслідки ракетного удару по ТРЦ в Кременчуці.

Дев’ятеро поранених у важкому стані.

UPD: Площа пожежі від російської ракети — 10 тисяч 300 квадратних метрів, повідомили у ДСНС. Зараз вогонь гасять 115 рятувальників та 20 машин. На місце їде пожежний потяг Укрзалізниці та МОГ ДСНС України. 

UPD [19:30]: Кількість загиблих зросла до 10, поранених – 40, повідомив голова Полтавської ОВА Лунін.

UPD [22:50]: Тіла 13 загиблих дістали з-під завалів. За медичною допомогою звернулося 59 осіб, одна людина від отриманих травм померла в лікарні, повідомляє Офіс генпрокурора. Ще понад 40 заяв подали містян про безвісне зникнення їх рідних.

UPD  [17:00]: Станом 28 червня відомо про 18 загиблих (1 людина померла в лікарні). Також під час обшуку виявили 7 фрагментів людських тіл. Ще 25 осіб госпіталізували до лікарні інтенсивного лікування. Загалом за меддопомогою звернулося 59 осіб. Рятувальники розібрали 70% завалів.

UPD, 30 червня. Рятувальники знайшли ще 5 фрагментів тіл на місці зруйнованого ТЦ в Кременчуці, куди 27 червня влучила російська ракета. Загалом з початку робіт виявили 22 фрагменти тіл, повідомляють у ДСНС.

UPD, 1 липня. Розібрали 85% завалів. Робота ускладнюється тим, що під час вибуху відбулася деформація залізобетонних конструкцій та металу. Завали розбирають 400 людей, з них 150 рятувальники. Також на місці працюють близько 50 машин. Станом на 8:00 виявили виявили 28 фрагментів тіл, з них вісім ідентифікували як частини тіл людей, розповіла «Суспільному» пресофіцерка Кременчуцького райуправління Головного управління ДСНС у Полтавській області Ірина Зуб.

UPD. Під завалами на місці ТЦ у Кременчуці знайшли тіло ще одного загиблого. Станом на 9:00 ДСНС повідомляє про 19 загиблих. Також 62 людей постраждали, з них 26 осіб госпіталізували.

UPD на 2 липня. За даними міського голови Кременчука Віталія Малецького, через ракетний удар 21 людина загинула, ще одна людина вважається зниклою безвісти. Пошукові роботи на місці завершили.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі