Відновлення України коштуватиме 1,1 трильйона доларів, вважає очільник Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр, пише Bloomberg.

Ідеться про зовнішню допомогу з відшкодуванням збитків, завданих повномасштабним російським вторгненням. Європа «має зіграти найбільшу роль» у фінансуванні відбудови, вважає Хойєр.

Цього тижня лідери Європейського Союзу мають зустрітися в Брюсселі, щоб обговорити план реконструкції та заявку України на членство в ЄС.

У травні Європейська комісія запропонувала останній пакет допомоги для покриття частини фінансових потреб України. Його розмір становив близько 5 мільярдів євро на місяць.

Хойєр додав, що зараз він намагається перерозподілити зобов’язання Європейського інвестбанку на суму від 1 до 1,5 мільярда євро для відновлення України. Схвалення на ці кроки очільник ЄІБ може отримати вже на тижні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на кінець травня інфраструктура України вже зазнала збитків на $105,5 мільярда через війну. Загальні втрати економіки через війну, включно з непрямими (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку), за спільними оцінками Мінекономіки та KSE, коливаються від $564 до $600 мільярдів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі