В Україні відбувся онлайн-мітинг на підтримку Херсона. За тиждень на віртуальній версії херсонського проспекта Ушакова в Instagram зібралися понад 36 тисяч людей, які залишили на сторінці івенту більш як 36 тисяч коментарів із текстом «Херсон – це Україна!».

Загалом кампанія на підтримку Херсона зібрала 75 тисяч вподобань та 19,6 тисяч репостів. Її побачили мільйони українців, зокрема й самі херсонці.

Мітинг запускала ініціатива «Жовта Стрічка», щоб підтримати українців у тимчасовій окупації та дати їм можливість безпечно вийти з протестом навіть в умовах війни. Для цього демонстрацію перенесли з реальної вулиці на цифрову, в Instagram.

«Метр за метром відмалювали центральний проспект Херсона – з усіма будинками, парками та перехрестями», – пишуть організатори.

Щоб потрапити на мітинг, достатньо було написати «Херсон – це Україна!» у коментарі до будь-якого фрагмента проспекту на сторінці kherson.is.ua

Ініціатива «Жовта Стрічка» скоро анонсує онлайн-мітинги й на підтримку інших тимчасово окупованих міст України. За анонсами та оновленнями можна стежити на сторінці ініціативи в Instagram.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна спілкувалася з хлопцем, що три тижні прожив в окупованому Херсоні, виходив на мітинги, але врешті виїхав з міста до села Херсонської області, що також опинилося під окупацією.