Очільник метрополітену Віктор Брагінський подав на розгляд Київради проєкт рішення про перейменування 5 станцій метро, пов’язаних з рф та рб.

Брагінський пропонує перейменувати станції відповідно до результатів електронного голосування:  «Берестейську» на «Бучанську», «Площу Льва Толстого» – на «Василя Стуса», «Героїв Дніпра» – на «Героїв України», «Мінську» – на «Варшавську», «Дружби народів» на «Ботанічну».

Перейменування відклали наприкінці травня через непрозорість голосування в Google Docs та неврахування думки урбаністів.

Згідно із пропонованим законопроєктом, орієнтовна вартість перейменування станцій метро складатиме 2 302 тисячі гривень , які мають виділити з бюджету Києва. Це потрібно для заміни текстового наповнення, назв станцій, які будуть розташована на колійних стінах та на входах і виходах, на загальні та лінійні схеми.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві планують перейменувати 5 станцій метро («Мінську», «Героїв Дніпра», «Берестейську», «Дружби народів» і «Площа Льва Толстого»), оскільки їхні назви повʼязані з росією та білоруссю.

Спочатку провели онлайн-опитування, під час якого кияни змогли запропонувати свої варіанти назв для станцій. Потім метрополітен обрав серед варіантів найбільш популярні та провів голосування за них через сервіс Google Docs.

За результатами голосування перемогли такі варіанти: «Бучанська», «Василя Стуса», «Героїв України», «Варшавська» й «Ботанічна».

Процедуру голосування й обрані варіанти розкритикували деякі урбаністи, фахівці та депутати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі