Видавець і співзасновник The Village Україна Андрій Баштовий тимчасово залишає посаду головного редактора видання через мобілізацію в Збройні сили України. 

Виконувати обов’язки головного редактора буде Ярослав Друзюк, який працює в команді з 2017 року та донедавна був заступником головного редактора. Він відповідає на The Village Україна за теми ресторанного бізнесу та культури, а також має досвід співпраці з виданнями The Guardian, New York Magazine, Vulture, The Independent, Adweek та Eater. 

Андрій Баштовий

видавець
The Village Україна

З 24 лютого я нон-стоп знімав обстрілювану Північну Салтівку, Сіверськодонецьк і Лисичанськ, жахи Бучі, деокуповані села під Черніговом, розбиті російські позиції в Тростянці та вирви від авіабомб в Охтирці. Мені дуже важливо було побачити все на власні очі.

Шкодую, що до Херсонщини та Миколаївщини так і не доїхав. І що камеру на полігон із собою не беру, теж шкодую. А все інше видається правильним. Сподіваюся, форма мені личитиме. ?

Сумнівів, що редакція впорається й без мене, я не мав ні на мить. У мене сильна команда – надійні талановиті самовіддані люди, яких я дуже люблю.

Ярослав Друзюк

в.о. головного редактора The Village Україна

Уранці 24 лютого я прокинувся від звуків вибухів у Києві й опублікував на The Village Україна новину про фактичне оголошення росією війни Україні. Про всяк випадок попросив проглянути новину Андрія: «Чекни, будь ласка, бо я ще ніколи не ставив новину, у якій моїй країні оголошують війну».

Після повномасштабного вторгнення рф наша редакція перебудувала процеси, зробивши ставку на оперативний Telegram-канал «Нормальні новини», водночас ми продовжили висвітлювати війну у форматах, які вміємо робити найкраще: історії з власним досвідом, експлейнери та великі мультимедійні проєкти. The Village Україна й надалі буде продовжувати висвітлювати війну і її вплив на всі сфери життя наших читачів. Ми пишемо про героїв, які захищають нас на фронті, і про людей, які завдяки цьому можуть підтримувати економіку, вести бізнес і збирати кошти для благодійних фондів (щоби допомагати героям на фронті).

Як Андрій писав у редакційній статті на запуску: «Місто живе». І буде жити. 

Андрій Баштовий залишається видавцем The Village Україна, за яке відповідає студія нативної реклами ZDATNI. Марк Лівін залишається видавцем і заступником головного редактора The Village Україна. Микола Балабан виконує функції керівника відділу комерційних проєктів і CEO компанії. 


The Village Україна – онлайн-видання, яке заснували у 2017 році Микола Балабан, Андрій Баштовий і Марк Лівін. Видає міське медіа українська студія нативної реклами ZDATNI. 

 Підтримати роботу редакції The Village Україна можна за посиланням.

Обкладинка: Юлія Василега