«Укрзалізниця» відкриває в Ірпені тимчасове містечко із залізничних вагонів для людей, які втратили власне житло через обстріли російських окупантів, повідомляє «Ірпінський вісник».

Нових мешканців планують заселяти вже з 15 червня. Загалом там зможуть розмістити до сотні людей. Заявку на поселення можна подати за цим номером: 097 925 09 51.

«Залізне» містечко облаштували на Центральній вулиці поряд із парком. Усередині – нові купе з кондиціонером і санвузлом, окремий вагон із душовими кабінками та вагон-ресторан.

На території містечка є альтанки з мангалами, дитячий майданчик, літній кінотеатр і зона для гри в настільний теніс. По всій території містечка працюватиме WiFi від Starlink.

Харчування для мешканців безкоштовно доставлятимуть з ресторану. Саме ж містечко цілодобово охоронятимуть, а жителів пропускатимуть тільки за спеціальними картами-перепустками.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


До кінця 2022 року на території санаторію «Ластівка» в Ірпені побудують житловий комплекс для тих, хто втратив домівки.

1 червня в Бородянці відкрили перше модульне містечко Київської області для внутрішньо переміщених осіб.

На Львівщині функціонує вже три модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, а третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: «Ірпінський вісник»