У департаменті поліції охорони Києва заявили, що найнадійніший спосіб захистити квартиру чи офіс від злодіїв і мародерів – встановити сигналізацію, пише «Вечірній Київ».

Як працює охорона квартир та офісів

Коли хтось намагається проникнути до оселі чи офісу (відкрити вікно чи двері), спрацьовують датчики. Сигнал фіксується пультом охорони, і на місце вирушає озброєний наряд реагування. Зазвичай патруль приїжджає на місце злочину за 3–5 хвилин.

Що робити, щоб узяти квартиру чи офіс під охорону

Для цього потрібно зателефонувати на безкоштовний номер поліції охорони:

 9899 з мобільного

 0 800 502 220 зі стаціонарного

Фахівці проконсультують та оформлять заявку на встановлення сигналізації. Потім інженер допоможе підібрати необхідне обладнання та під’єднає його до пульта.

Скільки коштує встановити сигналізацію

Середня вартість апаратури та її встановлення коштуватиме близько 6 500 гривень (ціна може коливатися залежно від типу обладнання). Щомісячна абонентська плата за охорону становить 400 гривень.

Чи можна підключити сигналізацію, якщо власник помешкання за кордоном

Замовник може укласти договір про охорону квартири через довірену особу. Така людина від імені власника квартири чи офісу має право підписати документи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Які райони столиці найбільш уразливі перед злодіями

Найбільш уразливими, за словами поліції охорони, залишаються ті райони, у яких найменша кількість квартир перебує під охороною. Це Дарницький, Дніпровський, Деснянський і Святошинський райони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі