На Михайлівській площі у Києві відкриється вулична виставка документальних фотографій, яка покаже паралелі між злочинами СРСР та росії.

Експозиція розповість про історії 15 постраждалих від війни українців з ХХ та ХХІ століть.

Відкриття виставки «Комунізм = Рашизм» заплановане на 17:00 15 червня.

Організовує подію команда архіву Інституту національної пам’яті на основі сучасних світлин, архівів Львівської, Житомирської, Волинської, Миколаївської, Волинської областей та Центрального державного архіву громадських об'єднань України.

«Усі страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, є продовженням геноциду проти українців, який чинив Радянський союз. Масові розстріли, катування, мародерство, переслідування за українську мову, культуру відбувалися як у ХХ столітті, так і в ХХІ столітті. Однією з причин повторення цих злочинів є їх забуття та непроговорення на належному рівні», – коментують організатори.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також на Михайлівській площі наприкінці виставили російську техніку, що стала українськими трофеями. Пізніше знищені танки та БМД, уламки ракет і снарядів планують привезти за кордон: в Севілью (Іспанія), Лісабон (Португалія) і Бордо (Франція).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі