Кількість тих, хто орендує квартиру в Києві, відновилася на три чверті від довоєнного рівня, свідчать свіжі дані застосунку bird.

Крім того, середня ціна на однокімнатну квартиру закріпилася на позначці 8000 гривень і перестала падати.

Водночас кількість пропозицій оренди житла все ще перевищує наявний попит, стверджує аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький у коментарі «Вечірньому Києву». Рієлтори укладають у середньому 300 угод на місяць, а це вдесятеро менше, ніж до війни.

У старих будинках, а також у Дарницькому, Дніпровському, Деснянському, Солом’янському, Святошинському районах однокімнатну квартиру можна винайняти за 4 тисячі гривень чи навіть менше, якщо це смарт або квартира без ремонту, розповів експерт із нерухомості Сергій Боровський. Дорожчі квартириу Печерському, Шевченківському, Оболонському районі. Ціна на них становить у середньому 6–7 тисяч гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на 10 травня кількість тих, хто шукає житло, становила 50% від довоєнного рівня, а медіана ціни впала з 13 000 гривень до 8000 гривень, тобто вартість оренди квартири зменшилася більш ніж на третину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі