У Київській області до початку зими планують звести 2500 одноповерхових будинків замість тих, що зруйнувала окупаційна армія рф, розповів в інтервʼю Forbes очільника Київської ОВА Олексій Кулеба.

Собівартість трьохкімнатного будинку на 90 м², на яку очікує вийти ОВА, має становити до 1,2 мільйона гривень. Це комплектація без ремонту й меблів, однак з необхідною сантехнікою, уточнює Кулеба.

Також на вибір пропонуватимуть типові варіанти квартир на 60 м² і 120 м².

Руйнування в селищі Дмитрівка Київській області

Для будівництва використовуватимуть технічні рішення, що даватимуть результати «за місяці», зокрема газобетон, арматуру, деревину.

За словами очільника області, для будівництва 500 будинків без електромереж і газопостачання потрібно близько 6 мільярдів гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


До 12 червня планують звести перші п’ять будинків на території Дмитрівської громади.

У Бородянці відкрили перше модульне містечко Київської області для внутрішньо переміщених осіб.

У Макарові Київської області також незабаром відкриють модульне містечко для ВПО, його вже почали монтувати, зазначає селищний голова Вадим Токар. Модульне житло зведуть по вулиці Богдана Хмельницького, 66.

А на Львівщині функціонує вже три модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, а третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Вероніка Масенко для The Village Україна