На всеукраїнському відкритому конкурсі у Львові вибрали проєкт-переможець будівлі Центру соціальних інновацій на вулиці Івана Франка, 58, повідомляє Львівська міськрада.

Журі конкурсу відзначили намагання зберегти тектоніку історичної будівлі, а також рішення спроєктувати відкритий скляний фасад, який відкриває краєвид на внутрішній двір із зеленою зоною.

«Тимчасом як усі намагалися різними способами запропонувати новий обʼєм, що продовжив би рядову забудову, переможці [конкурсу] пішли кардинально іншим шляхом: їхня пропозиція зберігає наявну одноповерхову історичну будівлю», – пояснює головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У реконструйованій будівлі облаштують центр для дітей з розладами аутичного спектру, а також декілька просторів, де можна буде отримати психологічну допомогу або зустрічатися в межах молодіжних спільнот.

Проєкт-переможець конкурсу розробили Валентин Шароватов, Ольга Криворучко, Анастасія Нікуліна, Данило Галанджій, Марія Гасюк, Анастасія Гапанович, Юрій Криворучко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Конкурс організували після звернення до міськради релігійної організації «Львівська Провінція Згромадження Найсвятішого Ізбавителя УГКЦ» щодо містобудівних умов та обмежень для нового центру.

До території монастиря належать дві нежитлові споруди, що потребували реконструкції: історична будівля без охоронного статусу в незадовільному стані й школа.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Львівська міська рада