Харківʼяни, які виїхали з міста через повномасштабне вторгнення рф, зможуть відслідковувати стан власного житла через чат-бот «Харків – Твій дім». За його допомогою містяни зможуть дізнатися, чи є у будинку пошкодження, а також електрика, вода чи газ.

Міський голова Харкова Ігор Терехов зазначає, що в такий спосіб харківʼяни зможуть ухвалювати рішення про повернення до міста.

Адресу потрібно вказувати українською. Також не варто писати слова «вулиця», «шосе», «проспект» – чат-бот самостійно знайде у списку потрібну адресу й запропонує її підтвердити, каже Терехов.

«Хочу особливо відзначити, що руйнування у Харкові настільки глобальні, що ми не встигли обстежити кожен будинок, який постраждав від російської армії. У цьому випадку ви отримаєте сповіщення, що інформація щодо вашого будинку відсутня. Це означає, що вам потрібно почекати кілька днів і знову запитати інформацію про ваш будинок у чат-боті», – пояснив Терехов.

За словами мера, щодня до Харкова повертаються кілька тисяч людей, а загальні руйнування інфраструктури сягають понад 2000 житлових будинків, 500 з яких вже не відновити.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мінекономіки запустило Telegram-бот про трудові відносини під час воєнного стану. Там можна знайти інформацію про звільнення з роботи, відпустки, оплату праці, а також ведення документації, подання звітності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна