Мешканці центральних і західних областей України віддають пріоритет захисту держави від дезінформації (65%) над дотриманням свободи слова (22%), свідчать результати опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Третина опитаних (35%) вважає, що для «наведення ладу» в країні можна обмежити свободу слова. Водночас більше половини людей (51%) не погодилася із таким твердженням.

Шеф-редакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова, коментуючи результати опитування, зазначила, що наразі в Україні можна спостерігати «досить сильні» обмеження в телевізійному мовленні, зокрема в марафоні «Єдині новини». За словами Лигачової, національний телемарафон зараз повністю контролюється владою, і це прийнятно для гарячої фази війни. Однак, якщо так триватиме й після війни, це буде ненормальною ситуацією.

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва опитав мешканців Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької, а також Вінницької, Кіровоградської, Хмельницької та Черкаської областей.


Більш ніж три чверті українців отримують інформацію про війну через соціальні мережі. Яким джерелам інформації українці довіряють найбільше та які саме соцмережі найчастіше використовують для отримання інформації, розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі