У Бородянці відкрили перше модульне містечко Київської області для внутрішньо переміщених осіб, повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

Перше таке містечко відкрили саме в Бородянці, адже цей населений пункт зазнав катастрофічних утрат, каже очільник Мінрегіону Олексій Чернишов. Загалом у місті частково або повністю зруйновані 552 приватні будинки та 24 багатоквартирні будинки.

Це модульне містечко, як і ті, що встановлені у Львові, безкоштовно передав уряд Польщі.

У Макарові Київської області також незабаром відкриють модульне містечко для ВПО, його вже почали монтувати, зазначає селищний голова Вадим Токар.

Модульне житло зведуть по вулиці Богдана Хмельницького, 66.

За його словами, містечко складатиметься з чотирьох комплексів, до кожного з яких входять по 22 будинки. Загалом там зможуть проживати до 350 людей.

Очільник Мінрегіону Чернишов наголошує, що такі ж містечка планують звести в Бучі, Іванкові, Гостомелі, а також у передмісті Чернігова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Львівщині функціонує вже три модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, а третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Вадим Токар, Міністерство розвитку громад та територій