Урбаністична лабораторія Metalab і волонтери ініціативи «Другий дім ІФ» відновили будівлю гуртожитку в Івано-Франківську, щоб заселити туди переселенців, пише «Хмарочос».

Проєкт називається «Ко-хати». Урбаністи разом із волонтерами відновили четвертий поверх гуртожитку на вулиці Військових Ветеранів, 8, який стояв порожній понад п’ять років.

До роботи долучалися мешканці Івано-Франківська й інших міст, також вони приносили в гуртожиток меблі, кімнатні рослини та інші речі. Загалом у відновленні будівлі взяли участь понад 100 осіб.

Команда відремонтувала й облаштувала 24 кімнати, а також спільні простори: кухні і їдальню, дитячу зону, санвузли, пральню, коворкінг.

Гуртожиток уже приймає мешканців, наразі там оселилися понад 50 людей.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Metalab уже почала роботу на новому об’єкті, реконструюватимуть готель в Івано-Франківську за адресою Івана Макухи, 2Г. Команда запрошує волонтерів і місцевих виробників взяти участь у відновленні споруди. Із цього приводу можна писати Metalab в Instagram чи Facebook.

Редакція The Village Україна розповідала про соціальний хостел «Хуст Хостел» для біженців, який відкрили на Закарпатті. Хостел для 150 людей запустили в стислі терміни після початку вторгнення рф, реконструювавши законсервовану будівлю готелю в рідному місті Фарберова – Хусті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Metalab