UPD [29 липня 2022 року]: Шишимаріну змінили вирок. Замість довічного ув'язнення його засудили до 15 років позбалення волі, пише видання «Ґрати». Рішення змінили колегія суддів Київського апелясійного суду на чолі з Олександром Кияшко. 

Солом’янський районний суд міста Києва 23 травня засудив 21-річного російського солдата Вадима Шишимаріна до довічного ув’язнення, повідомляють в СБУ.

Шишимаріна судили за статею 438 Кримінального кодексу України – порушення законів і звичаїв війни. 24 лютого він з іншими російськими військовими незаконно перетнули кордон України в Сумській області. Через кілька днів ЗСУ розбили колону окупантів і вони почали відступати.

28 лютого Шишимарін з іншими військовими викрали в місцевих машину та спробували поїхати в бік кордону. Проїжджаючи в селищі Чупахівка на Сумщині, вони зустріли 62-річного Олександра Шеліпова, який розмовляв по телефону. Один із військових наказав Шишимаріну вбити чоловіка, бо він нібито передає дані українським захисникам. Шишимарін випустив автоматну чергу в пенсіонера, який потрапив йому на очі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2016 суд в Україні засудив на 14 років військовополонених російських офіцерів Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова. Згодом їх обміняли на Надію Савченко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: СБУ