Google запустила онлайн-симулятор співбесід Interview Warmup на базі штучного інтелекту. За допомогою інструмента можна попрактикуватися у відповідях на типові запитання, які ставлять роботодавці, – поки що тільки англійською.

Симулятор пропонує обрати одну зі спеціалізацій: аналітика даних, електронна комерція, ІТ-підтримка, проєктний менеджмент, UX-дизайн або загальні теми.

Користувача можуть запитати про його освіту, досвід роботи, інтереси та цілі, також є технічні питання та ситуативні.

Відповіді користувача транскрибуються в режимі реального часу, аудіо не зберігається. Після завершення «співбесіди» програма аналізує, як часто використовувалася професійна лексика, які слова повторювалися найбільше разів і чим їх можна замінити, скільки тем вдалося охопити.

Щодо професійної лексики, симулятор також пропонує переглянути повний словник із термінами, які стосуються тієї чи іншої спеціалізації.

Симулятор не надає своєї оцінки – лише статистичну інформацію. Користувач сам робить висновок, наскільки успішною була його «співбесіда».

Interview Warmup розробили для учасників програми Google Career Certificate, але тепер інструмент доступний для всіх охочих. Симулятор можна запустити в останніх версіях Chrome на macOS, Windows і Android, а також у Safari на iOS.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі